Regulering short-salg er Latterlig

Som alltid når aksjemarkedet går dårlig er det denne diskusjonen blant myndighetene å forby short-salg * av bestandene. Denne gangen er ikke annerledes som jeg kunne lese i går at flere myndigheter snakker om å forby short-salg av aksjer.

Så må det være bra for markedet hvis vi forby short-selge rett? Nei, feil.

  1. Det er overhodet ingen beviser på at det vil være bedre for de finansielle markedene. Vise meg bevis og jeg vil overgi seg!
  2. Hvorfor holde opp prisene hvis markedsaktørene vil ha dem lavere? Prisene vil alltid ende opp der de hører hjemme før eller senere. Jo før en aksje viser sin virkelige verdi, jo bedre for en effektiv aksjemarkedet.
  3. Begrense markedet gjør markedet mindre likvid og effektivt, noe som fører til lavere priser. Egentlig ikke hva myndighetene hadde i tankene jeg gjette.
  4. Det finnes måter å komme rundt dette forbudet ved å bruke futures og opsjoner. Så som vanlig, de som taper er gjennomsnittlig Joes som ikke har tilgang til disse instrumentene mens haiene blomstre som vanlig. Eller kanskje vi bør forby disse instrumentene også? Hvorfor ikke forby hele aksjemarkedet for å unngå turbulens?

Det viktigste punktet skjønt, er hvorfor det er bare snakk om å prøve å senke den nedadgående svinger. Hvis markedet ikke har gått så høy til å begynne med det ikke ville ha gått så dypt nå. Hvorfor forby short-salg? Hvis vi i stedet hadde ban mennesker fra over-investere og kjøpe på margin vi kanskje ikke har fått disse svingningene.

Sjekk ut skjemaet under for hvordan markedet gjorde forrige gang vi gjorde da forby short-salg i 2008 .

short selling ban 20081 Regulating Short Selling is Ridiculous

Edit: 28 september. Legge til en video fra Bloomberg nedenfor.

* For de som ikke vet hva short-salg er, er det når du spekulerer i en fallende pris og selge noe du ikke har. Så i stedet for å eie 100 aksjer i XYZ, er du på grunn 100 av XYZ, som betyr at du har totalt minus 100 aksjer i at bestanden i kontoen din og dermed blomstre når aksjen går ned, og du senere kjøpe den tilbake billigere.

Dette innlegget ble publisert i Handel og tagget , , , . Bokmerk permalenken .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML -kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>